10 alkalmas Roma Reform Klub foglalkozások NEAE-KP-1-2022/1-000184
Roma Reform Klub foglalkozások (10 alkalom)
Projektünkkel olyan újszerű és átfogó tevékenységeket állítottunk össze, mely rendhagyó és élmény dús programot nyújt több korosztályt bevonásával. A főzőklub is meglehetősen hiánypótló szabadidős program, mely igen népszerű a mind a fiatal és idősebb korosztály számára. Hangsúlyos az egészséges táplálkozás népszerűsítése kapcsán az íz hatás harmóniája is. Újításunk tevékenységbe ágyazzuk az egészséges életmód egyik alapját a táplálkozást.
Program célja:
- A hátrányos helyzetű lakosság életkörülményeinek, közérzetének, egészségi állapotának javítása.
- Az roma identitás egyik sarkalatos része a gasztronómia, melyet klubunkkal is kívánunk erősíteni.
- Egészséges roma ételreceptek és elkészítési praktikák népszerűsítése
- Egyéni kompetenciák erősítése
- Egyéni ismeretek bővítése
A klubfoglalkozás, célja a roma nemzeti identitás erősítése a gasztronómia eszközeivel. A hagyományőrzés és az egészéges életre nevelés ötvözésével kívánunk kellemes szabadidő eltöltést biztosítani a résztvevőknek. Megmutassa lehetőségeket az egészséges konyha kialakításában. Reform köretek, és zöldséges főételek megismertetése. Instant ételek másként. - A résztvevők megismerik és elsajátítják a modern-egészséges konyha alapelemeit. Hagyomány őrző ételek elkészítésének megismerése, kóstolása és ösztönzés ezek az ételek egészséges összetevőinek fogyasztására a hétköznapi életben is.
Tervezett időpontok:
10 alkalommal:
A foglalkozások tervezett ideje 4 óra/ alkalom.
Várható eredmények:
Megismerhető különböző egyszerűen elkészíthető egészséges ételek elkészítésének folyamata. Mindennapi táplálkozás egészségesebbé tételének népszerűsítése. Hiszen „az, vagy amit eszel”, szlogennel felhívjuk a figyelmet mennyire fontos tudatosan megválogatni mi az, amit elfogyasztunk. Hosszú távon egészséges ételek fogyasztása még a hátrányosabb helyzetű réteg számára is .
Célcsoport: lakosság: elsősorban családanyák, fiatal, egészségtudatos roma személyek.
